Kek ponudil odstop, predsednik Rijeke se je odločil

        Predsednik ne bo delal drame    

Nastopi slovenskih nogometnih legionarjev konec tedna

Nekdanji slovenski selektor je bil po domačem porazu Rijeke proti Osijeku (1:2) zelo razočaran. Čeprav so si njegovi izbranci v deževnem vremenu priigrali več priložnosti, v žepu pa imeli tudi vodstvo z 1:0, so na koncu ostali praznih rok.
Trener Matjaž Kek je odgovornost za drugi zaporedni poraz v hrvaškem prvenstvu prevzel nase in sedmi sili namignil, da je njegova usoda v rokah klubskega vodstva.

Predsednik ne bo delal drame    

Na odgovor predsednika Damirja Miškovića, ki s slovenskim strategom tesno sodeluje že skoraj pet let in mu je vselej zaupal, ni bilo treba dolgo čakati. Reški časnik Novi list je tako povzel razmišljanje prvega moža hrvaškega nogometnega prvaka, ki želi na vročem stolčku Rijeke na vsak način zadržati Keka.

"Rijeka igra dobro. Tako je bilo tudi proti Osijeku, ko nas je na žalost zapustila sreča. Ko bomo še dalj časa delali v pozitivnem vzdušju, bo vse prišlo na svoje mesto. Zaradi enega ali dveh porazov - Osijek je na Rujevici dvakrat ustrelil proti našim vratom in odnesel vse tri točke - ne bomo delali drame. Imeli smo priložnosti, a jih nismo izkoristili. Igralcem nimam česa zameriti. Dali so vse od sebe, trener Kek je naredil svoj posel, sestavil kakovostno začetno postavo in vlekel dobre poteze. A žoga žal ni hotela v gol … Takšen je pač nogomet," je dejal 52-letni hrvaški podjetnež, ki ga je posel najbolj povezal s črno celino, državo Nigerijo.

Comments

Popular Posts